Viimeinen vuoro

Ohjaus: Gillies MacKinnon, pituus: 1t 26min, ikäraja: K12

Tom Harper (Timothy Spall) lähtee pitkälle bussimatkalle Skotlannin pohjoisimmasta kolkasta synnyinseuduilleen Englannin etelärannikon Lands Endiin. Paikallisbussien aikatauluja, omaa ikäänsä ja kohtaloa uhmaten hän tekee kaikkensa pitääkseen vaimolleen antamansa lupauksen. Matkasta tulee muistorikas seikkailuretki täynnä käänteitä ja yllätyksiä. Viimeinen Vuoro on elokuva rakkaudesta, menetyksestä ja ihmisen luonteikkaasta periksiantamattomuudesta.

Moninkertaisesti palkittu, myös lavarooleistaan tunnettu Timothy Spall on työskennellyt valkokankaalla yli neljän vuosikymmenen ajan. Monelle ritarin arvonimeä kantava näyttelijä on tuttu rotta-animaagina Harry Potter -elokuvista, toiset muistavat hänet presidenttinä Kuninkaan puheesta tai prinsessa Diana elämäkertaelokuvasta Spencer.

Viimeinen vuoro on Timothy Spallin voimannäyte. Hän antaa roolille kaikkensa, herkästi ja arvokkaasti. Se on myös läpileikkaus Iso-Britannian nykytilasta: elokuvan edetessä saarivaltio matkataan päästä päähän, eikä yllättäviltä kohtaamisilta vältytä.

Liput: Liput: 7 € / Kino Sammon jäsenet 5 €

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.