The Holdovers

Ohjaaja: Alexander Payne. K12. Kesto: 133 min.

Elokuvavuosi käynnistyy täydellisellä jouluelokuvalla, joka väittää, että ynseästä mörököllistä voi tulla tunteva ihminen. Upeita satiirisia draamakomedioita tekevä ohjaaja-käsikirjoittaja Alexander Payne matkaa tällä kertaa yhdysvaltalaiseen poikien sisäoppilai tokseen vuonna 1970. Koskettava ja hitaasti etenevä melankolinen draama on hienovarainen useamman ihmisen kasvutarina.

The Holdovers seuraa maineikkaan amerikkalaiskoulun jääräpäistä opettajaa (Paul Giamatti), joka joutuu jäämään kampukselle joululoman ajaksi kaitsemaan oppilaita, joilla ei ole paikkaa, minne mennä. Lopulta hän muodostaa odottamattoman siteen erään rikkinäisen, mutta fiksun oppilaan sekä poikansa Vietnamin sodassa juuri menettäneen koulun pääkokin kanssa.

The Holdovers on Paul Giamattin show. On sula vääryys, jos ei tästä vähintään Oscar-ehdokkuutta tule. Giamattin esittämä opettaja Hunham on surullinen ja rikkinäinen hahmo, joka peittää todellisen minuutensa kovan kuoren alle. Ongelmaoppilas Tully onnistuu läpäisemään kilven ja ravistelemaan sekä opettajan että itsensä aivan uudenlaiseen ja ehkä jopa astetta parempaan maailmaan. The Holdovers on melankolinen draamakomedia, joka naurattaa ääneen ja saa hyvälle tuulelle.

Esittelyn kirjoittanut Reijo Kurkela

Traileri:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.