Sydämen asia(t)

Riihimäen 'Lempifestareiden' maksuton elokuva Kino Sammossa.
ENSI-ILTA, 08.07.2022, ohjaaja Emmanuel Mouret, K12 122 min, Ranska

Lempifestareiden ilta päättyy Cannesissa jo 2020 nähty pienimuotoinen ranskalainen ihmissuhdedraama, jonka alkuperäinen nimi on suunnilleen Asioista, joita sanomme, mitä teemme. Rakastumisen universaaleja kokemuksia kuvaava elokuva kertoo keskenään risteäviä tarinoita syttyvistä ja sammuvista tunteista. 

Raskaana olevan Daphnen poikaystävä joutuu yllättäen lähtemään kesän vietosta työkeikalle. Daphne jää yksin pitämään seuraa poikaystävän serkulle Maximelle neljän päivän ajaksi. Mitä enemmän he keskustelevat ja jakavat ajatuksiaan sitä enemmän he lähenevät toisiaan. Pian he ovat kaikki kietoutuneita kolmiodraamaan, missä kukaan ei ole toistaan parempi. 

Romanttiset kuviot kietoutuvat toisiinsa pimeneviin kesäiltoihin sopivassa ranskalaisessa draamassa.. Koko Ihmissuhteet kietoutuvat toisiinsa kiinnostavassa mutta visuaalisesti pelkistetyssä ranskalaisdraamassa.

Käsikirjoituksen tasolla hyvin rakennettu draama on hillitty ja tunteita ruoditaan keskusteluissa avoimesti. elokuvan rakennelma tuo mieleen Éric Rohmerin tarinat Erinomainen ja lämmin elokuva oli tänä vuonna Sodankylän festareiden ohjelmistossa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.