Punainen Heisipuu

(Osana Venäläisten elokuvien sarjaa)


Tuotantoyhtiö Mosfilm, Kesto 1h 46 min, Ohjaaja, käsikirjoittaja Vasili Šukšin. Pääosassa Vasili Šukšin. 
Säveltäjä Pavel Tšekalov.  Kuvaaja Anatoli Zabolotski. 


Klassikko vuodelta 1974 Suomenkieliset tekstit. 


Vasili Šukšinin oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittama ja ohjaama neuvostoliittolainen draama vuodelta 1974. Punainen heisipuu on Šukšinin tunnetuin elokuva. Šukšin näyttelee elokuvassa itse myös pääosaa, vankilasta vapautuvaa rikollista. Jegor Produkin on päässyt vapaaksi ojennusleiriltä ja yrittää aloittaa uutta elämää. Hän pakenee entistä elämäänsä ja lähtee maaseudulle tapaamaan Ljubaa, johon hän on tutustunut kirjeenvaihdon kautta. Mies ryhtyy kunnon työtätekeväksi kansalaiseksi ja uskoo Ljuban luota löytävänsä sen maailman jossa voi aloittaa uuden elämän. Mutta menneisyys ei hellitä, vanhat rikostoverit eivät jätä Jegoria rauhaan. 

Punaisen heisipuun sanotaan yhdistävän taitavasti arkipäivän kuvauksen ja huumorin neuvostoyhteiskunnan kritiikkiin. 

Sekä romaania että elokuvaa pidetään Šukšinin pääteoksina, ja Jegorin rooli oli hänelle itselleen hyvin läheinen. Elokuva jäi nuorena kuolleen Šukšinin viimeiseksi, ja hän oli sitä tehdessään jo vakavasti sairas.

(Venäläisten elokuvien sarja järjestetään yhteistyssä Riihimäen Suomi-Venäjä seuran kanssa)

HUOM! Kino Sampo rupeaa edellyttämään koronapassin käyttöä katsojilta esityksissään, eli tulemme osallistujilta tarkistamaan koronapassin. Koronapassin voi ladata Omakannasta. Lisätietoja Koronapassista STM:n sivuilta.