Pieni Kirjakauppa Pariisissa

Elokuva: Pieni Kirjakauppa Pariisissa

Ensi-Ilta: 19.5.2023, Kesto: 1 t 37 min, Ohjaaja: Sergio Castellitto, Ikäraja: 7

Hyvää, taattua ranskalaista elokuvatasoa. Kiinnostavuutta lisää, että kysessä on Ettore Scolan viimeinen käsikirjoitus. Nautittava katsomiskokemus.

Ikääntyvä ja alakuloinen Vincenzo (Sergio Castellitto) on omistanut koko elämänsä pienelle kirjakaupalleen sekä tyttärelleen Albertinelle (Matilda De Angelis), joka on asunut isänsä luona parin vuoden takaisesta tuhoisasta onnettomuudestaan asti.

Eräänä päivänä Vincenzon kirjakauppaan ilmestyy Yolande (Bérénice Bejo), nuorikujeileva kaunotar, joka tihkuu elämää ja intohimoa. Kauppias hurmaantuu elämännälkäisestä naisesta, ja Vincenzossa viriää ' tunteita, joiden hän uskoi jo karanneen hänenlaisensa vanhemman miehen ulottumattomiin. Vincenzo huomaa kysyvänsä itseltään, miten haluaa elää jäljellä olevan aikansa.

Pieni kirjakauppa Pariisissa pohjautuu eurooppalaisen elokuvan voimahahmon Ettore Scolan (Illallinen, Vihollinen naapurissa) viimeiseen käsikirjoitukseen. Elokuvan on ohjannut Scolan ystävä Sergio Castellitto, joka myös itse näyttelee toisen pääroolin.

Liput: Liput: 7 € / Kino Sammon jäsenet 5 €

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.