Piemonten tryffelinmetsästäjät

Ensi-ilta: 10.12.2021, 
Kesto: 1 t 24 min,
Ohjaaja:  Michael Dweck , Gregory Kershaw
Ikäraja: S

Tryffeli on mielenkiintoinen sieni – se kasvaa maan alla ja sen etsimiseen käytetään usein koiria tai sikoja. Kaikkein halutuin on valkotryffeli, jonka kilohinta on tuhansissa euroissa. 

Syvällä Italian Piemonten metsissä ryhmä 70-80-vuotiaita miehiä etsii kuumeisesti harvinaista valkotryffeli Albaa, jota ei vielä ole onnistuttu viljelemään. Heitä ohjaa sukupolvet ylittävä salainen kulttuuri ja tietotaito yhdessä rakkaiden ja koulutettujen koiriensa kanssa. He elävät yksinkertaista elämää eläintensä rinnalla, melkein kuin sadussa. 

Piemonten tryffelinmetsästäjät on kauniisti kuvattu ja rauhallisesti kerrottu pieni dokumentaarinen helmi, joka kertoo niin paljon muustakin kuin pelkistä tryffeleistä. Se kertoo auringonlaskun alasta, joka saattaa tulevaisuudessa jäädä historiaan.

Kun ilmastokriisi etenee, valkotryffelille suotuisat alueet vaihtuvat tai katoavat kokonaan. Toisaalta myös hakkuut tai tehometsästys rikkovat etsintöjä – koska herkku on harvinainen, sitä ei riitä kaikille. 
Valkotryffeleiden kysyntä kasvaa vuosi vuodelta, samalla kun tarjonta pienenee. Niinpä vanhojen tryffelinmetsästäjien taidoista on tullut entistä kysytympiä. Mutta kyse ei ole vain taloudesta. Nämä miehet piilottelevat jotain paljon arvokkaampaa kuin himottu herkku: avaimen rikkaaseen ja tasapainoiseen elämään.

Liput 7 euroa. Kino Sammon jäsenille 5 €. Maksutapoina käyvät yleisimmät pankkikortit sekä yleisimmät luottakortit (Visa, Mastercard, American Express).

Koronarajoitusten vuoksi voimme ottaa esityksiin vain 70 osallistujaa. Lippuja ei voi valitettavasti varata etukäteen vaan ne ovat ostettavissa vain ovelta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.