Mitkat pelastavat Suomen ekologian

Valmistumisvuosi: 2020., Kesto 60 min Ohjaajat: Mikko Keinonen, Dmitri Shagin. 

Komedia nykyvenäläistä. Suomenkieliset tekstit. 

Mitkat pelastavat Suomen ekologian on toinen osa pietarilaisen Mitki-taiteilijaryhmän elokuvasarjassa, joka on uusi versio neuvostoliittolaisesta TV-sarjasta Mesto vstrechi izmenit nelzya. 

Mitki-versiossa hyväntahtoinen, hivenen tyhmä sankaripari Djadja Mitjai ja Djadja Minjai jahtaavat Gruzdev-nimistä roistoa. Sarjan ensimmäisessä elokuvassa roisto pakenee Suomeen. Tässä toisessa osassa, Mitjai ja Minjai saavat pullopostissa avunpyynnön Mitka-veli Djadja Mikolta ja saavat tietää, että roisto on asettunut Heinävedelle, missä tuhoaa noituuksillaan luontoa ja havittelee maaperän rikkauksia. Mitjai ja Minjailähtevät auttamaan suomalaista Mitka-veljeään.  He kohtaavat mm. pelottavan rajavartijan, kalattomassa järvessä yksinäisyyttä potevan vedenneidon, eksyneen Pakkasukon ja mutanttijänikset. 

Mitkat pelastavat Suomen ekologian on lähes nollabudjetilla tehty sekoitus satua ja komediaa. Se kuvattiin kahdessa kolmen päivän kuvaussessiossa elokuussa 2018 Heinävedellä ja vuotta myöhemmin Pietarissa.

(Venäläisten elokuvien sarja järjestetään yhteistyössä Riihimäen Suomi-Venäjä seuran kanssa)

HUOM! Kino Sampo rupeaa edellyttämään koronapassin käyttöä katsojilta esityksissään, eli tulemme osallistujilta tarkistamaan koronapassin. Koronapassin voi ladata Omakannasta. Lisätietoja Koronapassista STM:n sivuilta.