Mimino

Tuotantoyhtiö Mosfilm, kesto 1 h 32 min. Ohjaaja Danelija Georgij. Pääosissa Kramarov Savelij, Kikabidze Vakhtang, Leonov Evgenij, Basov Vladimir, Titova Valentina, Proklova Elena, Mkrtchjan Frunzik 

Klassikko komedia vuodelta 1977 
Suomenkieliset tekstit. 

Elokuvan päähenkilö on georgialainen Valiko Mizandari, lempinimeltään Mimino (haukka georgian kielellä). Hän lentää helikopteria pienten kylien välillä kuljettaen matkustajia, ruokaa ja eläimiä, mitä vain pyydetään. Hän haluaa kuitenkin pois pikkukylästä, lentämään isoilla koneilla kansainvälisille lentoyhtiöille niinpä hän lähtee Moskovaan täydennyskurssille. Siellä hän kohtaa niin mukavia ihmisiä kuin siskonsa entisen heilankin. 

Monenlaista tapahtuu ennen kuin hänestä tulee kansainvälinen lentäjä. Hänen unelmansa on toteutunut, mutta onko hän onnellinen kaukana kotimaansa vuoristoisilta mailta? Suuri maailmakaan ei aina ole onnen tae.

(Venäläisten elokuvien sarja järjestetään yhteistyössä Riihimäen Suomi-Venäjä seuran kanssa)

HUOM! Kino Sampo rupeaa edellyttämään koronapassin käyttöä katsojilta esityksissään, eli tulemme osallistujilta tarkistamaan koronapassin. Koronapassin voi ladata Omakannasta. Lisätietoja Koronapassista STM:n sivuilta.