Koulu Maailman Laidalla

Koulu Maailman Laidalla

Ensi-ilta: 25.11.2022 Kesto: 110 min Levittäjä: Oy Cinema Mondo
Ohjaaja: Pawo Choyning Dorji, Bhutan,  Ikäraja: S

Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa Thiumphussa ja unelmoi muusikon urasta Australiassa. Hänen opettajan koulutukseensa kuuluu harjoittelujakso kaukaisessa Lunanan kylässä, jonne on kahdeksan päivän patikkamatka lähimmästä kaupungista. Tuskaisen matkan jälkeen häntä aluksi hirvittää kylän alkeellinen elämä. Mutta pikkuhiljaa kyläläiset - mukaanlukien luokkahuoneessa asuva jakki - sulattavat hänen sydämensä.


Elokuvan taustalla avautuvat Himalajan upeat vuoristomaisemat, joita kuvaaja Jigme Tenzing hyödyntää vaikuttavasti. Koskettavalla sanomallaan hurmaava elokuva on osuva muistutus aitojen kohtaamisten tärkeydestä ja antamisen ilosta. Erikoismaininnan elokuvan amatöörinäyttelijöistä ansaitsee 9-vuotias Pem Zam, joka hurmaa hymyllään ja vilpittömyydellään. 

KOULU MAAILMAN LAIDALLA oli Oscar-ehdokkaana parhaana kansainvälisenä elokuvana eikä vähiten mieltä ylentävän tarinansa ja Himalajan upeiden maisemien ansiosta. 

Liput: 7 euroa / Kino Sammon jäsenet 5 €
Traileri:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.