Isä

Ensi-ilta: 13.8.2021, Kesto: 1 t 37 min, Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab, Ikäraja: 12

Ohjaaja: Florian Zeller

Anthony (Oscar-voittaja Anthony Hopkins) on oikukas ja tavattoman itsenäinen 81-vuotias

Lontoossa asuva mies. Anthony ei lainkaan kaihda näyttää kerta toisensa jälkeen ovea hoitajille, joita hänen tyttärensä Anne (Oscar-voittaja Olivia Colman) palkkaa ikääntyvän isänsä avuksi. Kun Anne joutuu muuttamaan Pariisiin, on avuntarve akuutti, mutta kuinka saada itsepäinen isä hyväksymään tilanne? Kun Anthony yrittää ymmärtää mitä kaikkea hänen ympärillään tapahtuu, hän ajautuu epäilemään läheisiään, omaa muistiaan ja sitä mistä pala palalta murenevassa arjessa onkaan kyse. Tytär Anne puolestaan kamppailee lujasti yrittäessään tehdä oikeita valintoja. Koskettava ja intiimi draamaelokuva Isä (The Father) on näyttelijätyön juhlaa.

Isä palkittiin Oscarilla parhaan miespääosan  (Anthony Hopkins) ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen (Florian Zeller, Christopher Hampton) kategorioissa. Kaikkinaan kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut Isä palkittiin myös kahdella Baftalla ja se on voittanut palkintoja lukuisilla festivaaleilla.

Liput: 7€ /Kino Sammon jäsenet 5 €, lippuja saatavilla valitettavasti vain ovelta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.