Guled ja Nasra

Ensi-ilta: 12.11.2021, 
Kesto: 1 t 23 min,
Ohjaaja: Khadar Ayderus Ahmed

Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut

Guled & Nasra on virkistävä uutuus kotimaisen elokuvan kentällä. Somaliasta Suomeen teini-ikäisenä muuttaneen Khadar Ayderus Ahmedin ensimmäinen kokopitkä ohjaustyö on kuvattu Afrikassa ja puhuttu somaliaksi. Elokuva kertoo Guledista ja hänen vakavasti sairaasta vaimostaan Nasrasta. 

Guled (Omar Abdi) hankkii perheensä niukan elannon haudankaivajana Itä-Afrikan Djiboutissa. Arkea varjostaa puoliso Nasran (Yasmin Warsame) vakava sairaus sekä huoli kaupungin kaduilla viihtyvästä teini-ikäisestä pojasta Mahadista (Kadar Abdoul-Aziz Ibrahim). 

Elokuva ei kuitenkaan jää jumiin ankeisiin tunteisiin, vaan epäonnen kierteitä katkaistaan hyvyyden, rakkauden ja myötätunnon avulla. Somalialaiset alueet ovat tulleet tunnetuksi Suomessa lähinnä väkivaltakuvaston kautta Guled & Nasra ohittaa tämän epävakaisuuden ja tuo sen sijaan tarinan inhimillisen kokemuksen tasolle. Elokuvan henkilöhahmot ovat lähestyttäviä ja samaistuttavia. Tarinan sankareiksi nousevat yhteisöllisyys ja tavalliset ihmiset, jotka ovat valmiita auttamaan toisiaan. Tarina keskittyy ihmissuhteisiin, perheen ja yhteisön merkitykseen sekä rakkauden ja myötätunnon voimaan. 

Guled & Nasra on herkkä ja tunnelmallinen elokuva, joka nostaa esille tavallisen ihmisen arkisia kokemuksia ja vastoinkäymisiä. Mutta se rakentaa myötätunnon ja rakkauden kokemusten kautta koskettavan ja inhimillisen tarinan. Elokuva luottaa rohkeasti viipymiseen toisen ihmisen luona. 

Liput 7 euroa. Kino Sammon jäsenille 5 €. Maksutapoina käyvät yleisimmät pankkikortit sekä yleisimmät luottakortit (Visa, Mastercard, American Express).

Koronarajoitusten vuoksi voimme ottaa esityksiin vain 70 osallistujaa. Lippuja ei voi valitettavasti varata etukäteen vaan ne ovat ostettavissa vain ovelta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.