Dokumentit

Dokumenttien esitys joudutaan valitettavasti peruuttamaan korona -tilanteen vuoksi!

Aalto

Maanantai 7.12. kello 19.15  
ohjaus Virpi Suutari, kesto 103 min, S 

Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. 

Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee ansaitusti esiin. Syvälliseen arkistotyöhön ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin pohjautuva dokumentti kuljettaa  katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.


Anerca- Elämän hengitys 

Tiistai 8.12. kello 19.00 
Ohjaus Markku ja Johannes Lehmuskallio, kesto 86 min, S 

Vision du Reel- festivaaleilla 2020 - Jury Prize Région du Nyon -Most innovative feature  film (10.000 CHF) - palkittu elokuva!  

Elokuva kertoo pohjoisella napapiirillä Suomen, Ruotsin, Norjan, Grönlannin (Tanska), 
Kanadan, Alaskan (Yhdysvallat) ja Venäjän valtioiden rajojen sisäpuolella elävistä alkuperäiskulttuureista. Nämä kulttuurit eivät ole näitä rajoja piirtäneet. Oikeuksia on loukattu. Esi-isiltä peritty elämäntapa on pääosin nujerrettu, mutta ihmisten sisäistä  maailmankuvaa ei ole onnistuttu tuhoamaan, ei ainakaan vielä. 

Anerca on elokuva arktisen alueen alkuperäiskansojen hengityksestä. Hengitystä on kahdenlaista, on elämää ylläpitävää hengitystä ja olemassa oloa ilmaisevaa hengitystä.


My Rembrandt  

Keskiviikko 9.12. kello 20.00 
Ohjaus Oeke Hoogendijk Hollanti kesto 97 min; 
Vain englanninkieliset tekstit. 

Rembrandt, intiimien teosten mestari, on edelleen taidemaailman huipulla.  Häntä palvovat niin yksittäiset ihmiset kuin kokonaiset kansat. Aristokraatit, asiantuntijat ja myyjät vaalivat hänen teoksiaan ja keräilijät ja museot janoavat niitä kokoelmiinsa. Huima dokumentti MY REMBRANDT sukeltaa vanhojen mestareiden taidemaailmaan ja tutkii ihmisten hyvin erilaista suhdetta taiteeseen.