Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Ensi-ilta: 10.9.2021, Kesto: 1 t 20 min, Levittäjä: It's Alive Films Oy distributor, Ohjaaja: Teemu Nikki

Villeistä ideoistaan tunnetun Teemu Nikin sykähdyttävä uutuus kertoo sokean, pyörätuolia käyttävän Jaakon kokemusmaailmasta mustalla huumorilla pippuroidun romanttisen trillerin keinoin.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. 

Vankilan muurit kaatuvat, kun Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin - ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Mikä voisi mennä pieleen?

Jaakkoa näyttelee uskomattoman roolin tekevä Petri Poikolainen, joka joutui lopettamaan teatteriuransa sairastuttuaan MS-tautiin. Sairaus vei hänet pyörätuoliin ja lopulta sokeutti täysin. 

Kuvaaja Sari Aaltonen pitää katsojat intiimillä etäisyydellä Jaakosta. Kuvat ovat sumuisia, epäselviä ja lähellä miehen kasvoja. Aaltosta kiinnostavat Poikolaisen eläväiset silmät. Katsoja pakotetaan samastumaan Jaakon kokemusmaailmaan sokeiden silmien kautta. Poikolainen on erinomainen kasvonäyttelijä, joten ratkaisu toimii hienosti. 

Tämä vahva ja intensiivinen elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien uuden Orizzonti Extra - kilpasarjan.

Liput: 7€ /Kino Sammon jäsenet 5 €, lippuja saatavilla valitettavasti vain ovelta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.