EO

Kesäsarjan ensimmäinen elokuva: EO

Ensi-ilta: 14.4.2023, Kesto: 1 t 28 min, Ohjaaja: Jerzy Skolimowski: Ikäraja: 16

Sodankylässä tänä vuonna suurta huomiota saavuttanut elokuva. Foneettisesti aasin huudahduksena lausuttava EO raikuu elokuvataiteen ilmaisuvoimasta. Kun sirkusaasi-Eolle avautuu mahdollisuus astua riehakkaaseen seikkailuun, hän kohtaa matkallaan halki Puolan ja Italian sekä ystävällisiä että julmia ihmisiä, hellyyttä ja kovuutta. Eon sielukas katse toimii peilinä ihmiskuntamme outouksille ja maailmamme absurdeille piirteille. Päähenkilön mykkyyttä tukee elokuvan  huikea ja kekseliäs visuaalisuus. 

Jerzy Skolimowskin EO on vuoden 2022 Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittaja ja vuoden 2023 Oscar-ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa. Tämä mullistava ja emotionaalisesti voimakas tarina tarjoaa meille katsauksen moderniin nyky-Eurooppaan apeakatseisen, mutta uteliasmielisen harmaan aasin silmin. EO-aasin tarina alkaa sirkuksesta, josta se pakenee vapauden kutsumana matkalle Puolan ja Italian maaseutujen halki. Matkallaan EO joutuu vaarallisiin ja erikoisiin tilanteisiin ja kohtaa ihmisiä ja aiheita laidasta laitaan. Kun on kerran nähnyt maailman aasin silmin, ei koskaan enää koe sitä samanlaisena kuin ennen. EO on yksi kansainvälisesti arvostetun elokuvaohjaaja Jerzy Skolimowskin vapaimpia ja visuaalisesti kekseliäimpiä elokuvia, ja se vie katsojan suoraan hurmaavan ja harmaan nelijalkaisen päähenkilön sydämeen ja mieleen.

Liput: 7 € / Kino Sammon jäsenet 5 €

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.